Om du inte är student hos oss ännu men funderar på att bli, så kan du först läsa om våra utbildningar, och praktisk information inför studierna.

De viktigaste datumen just nu

17/2 Webbregistrering stänger för de kurser som fortfarande har öppet
15/3 Sista ansökningsdatum för utlandsstudier med start HT19

Utbytesstudier

Du som studerar vid matematiska institutionen på Stockholms universitet har möjlighet att studera en eller två terminer utomlands. Börja planera dina utlandsstudier ett tag i förväg, så du inte missar ansökningsperioden. Om du vill studera utomlands under höstterminen 2019 eller läsåret 2019/20 så måste du ansöka senast 15 mars.

Kursregistrering

Om du ska läsa en kurs hos oss måste du webbregistrera dig. Om du inte webbregistrerar dig avsäger du dig din plats på kursen. Innan registrering kan du behöva aktivera ditt universitetskonto.

Om du ska börja termin 2 av Matematik I på halvfart ska du fortsättningsregistrera dig i Ladok.

Till följande kurser har registrering stängt:

• Matematik I fortsättningsregistrering på termin 2 för halvfartstillfällen med start HT18 (inklusive MMU304 inom VAL-projektet)
  • Matematik I (kod MM2001, MMU304 och MMU305), alla tillfällen med start VT19
  • Alla kurser med kurskod som börjar på DA eller BE

Övriga kurser har registreringsperiod 7 januari - 17 februari. Kurser som går i period CD kommer att ha en ytterligare registreringsperiod senare, kring kursstart.

Undantag

I vissa fall kan du inte webbregistrera dig. Distanskurserna Förberedande kurs i matematik och Utmanande matematik har inte webbregistrering, där registreras du när du har påbörjat kursen. På ett självständigt arbete registreras du när din arbetsplan har godkänts. Om du är utbytesstudent registreras du automatiskt.

Våra program har inte alltid webbregistrering, se välkomstbrevet för mer information.

Kurssidor

Alla kurssidor finns på kurser.math.su.se, förutom kurssidorna för Förberedande kurs i matematik och Utmanande matematik. Observera att aktivering på kurssidan inte är detsamma som registrering på kursen!

Tentamensanmälan

Anmälan stänger en vecka innan tentamenstillfället. Vi accepterar inga sena anmälningar! Mer information om tentamina och anmälan.

För att skriva en tentamen vid Matematiska institutionen måste du kunna uppvisa giltig legitimation. Läs gärna våra tentamensregler innan du skriver en tentamen hos oss.

Observera att du måste vara registrerad på aktuell termin för att kunna anmäla dig till tentamen. Om du inte har aktuell kursregistrering behöver du omregistreras för att kunna anmäla dig (se nedan).

Omregistrering

Om du inte hann klart med en kurs under den termin som du var registrerad på kursen kan du ansöka om omregistrering på ett senare kurstillfälle. Omregistrering krävs om du ska delta i undervisning, och för att du ska kunna anmäla dig till tentamina.