Om du inte är student hos oss ännu men funderar på att bli, så kan du först läsa om våra utbildningar, och praktisk information inför studierna.

De viktigaste datumen just nu

16/9 Anmälan till vårens kurser öppnas
20/9 Sista dagen att ansöka om utbytesstudier inom Erasmus+, för vissa destinationer

Anmälan till VT20

Du kan anmäla dig till vårterminens kurser mellan 16 september - 15 oktober.

Om du går ett program ska du ändå söka nästa termins kurser via antagning.se. Ta först reda på vilka kurser som du enligt programmet ska läsa i vår. Antagligen får du information i början av ansökningsperioden. Se till att söka kurser inom program när det är möjligt, detta gör att du får platsförtur framför studenter som söker fristående. Du söker inom program genom att logga in på antagning.se via ditt SU-konto, snarare än med ditt antagning.se-konto.

Utbytesstudier

Du som studerar vid matematiska institutionen på Stockholms universitet har möjlighet att studera en eller två terminer utomlands. Börja planera dina utlandsstudier ett tag i förväg, så du inte missar ansökningsperioden.

Om du vill studera utomlands under VT20 så måste du söka senast 20 september, 4 oktober eller 1 november, beroende på vart du vill åka. Se När söker jag? för mer information.

Kurssidor

Alla kurssidor finns på kurser.math.su.se, utom kurssidorna för Förberedande kurs i matematik och Utmanande matematik. Observera att aktivering på kurssidan INTE är detsamma som registrering på kursen!

Kursregistrering

Om du ska läsa en kurs hos oss måste du webbregistrera dig. Om du inte webbregistrerar dig avsäger du dig din plats på kursen. Innan registrering kan du behöva aktivera ditt universitetskonto.

Webbregistrering på höstterminens kurser har i vissa fall redan stängt, övriga stänger 25 september. Kurser som går under terminens senare del (period CD) kommer att ha en ytterligare registreringsperiod kring kursstart.

Undantag

I vissa fall kan du inte webbregistrera dig. Distanskurserna Förberedande kurs i matematik och Utmanande matematik har inte webbregistrering, där registreras du när du har påbörjat kursen. På ett självständigt arbete registreras du när din arbetsplan har godkänts. Om du är utbytesstudent registreras du automatiskt.

Våra program har inte alltid webbregistrering utan ofta ska du komma på upprop, se välkomstbrevet för mer information.

Antagen med villkor?

I vissa fall hävs villkor utan att du behöver höra av dig. Om du får in resultat sent kan du behöva kontakta oss för att vi ska titta på just ditt fall.

När du är antagen med villkor kan du inte kursregistrera dig förrän villkoret har hävts.

Sen anmälan till HT19

De flesta av höstterminens kurser har nu stängt för sen anmälan. Undantagen är

Observera att Förberedande kurs i matematik och Utmanande matematik inte räknas in i behörighet för lärare.

Tentamina

Tentamensanmälan stänger en vecka innan tentamenstillfället. Vi accepterar inga sena anmälningar! Mer information om tentamina och anmälan.

För att få skriva en tentamen vid Matematiska institutionen måste du kunna uppvisa giltig legitimation. Läs våra tentamensregler innan du skriver en tentamen hos oss.

Observera att du måste vara registrerad på aktuell termin för att kunna anmäla dig till tentamen. Om du inte har aktuell kursregistrering behöver du omregistreras för att kunna anmäla dig (se nedan). Om du kommer oanmäld till tentamen så måste kunna visa att du är registrerad på kursen (även om inte aktuellt tillfälle) för att få en chans att skriva. (Som oanmäld får du dessutom bara skriva om det finns platser över.)

Omregistrering

Om du inte hann klart med en kurs under den termin som du var registrerad på kursen kan du ansöka om omregistrering på ett senare kurstillfälle. Omregistrering krävs om du ska delta i undervisning, och för att du ska kunna anmäla dig till tentamina.