Utbildningsprogram

Matematiska institutionen erbjuder följande kandidatprogram

Dessutom är vi delaktiga i

Våra kandidatprogram omfattar 3 års heltidsstudier och passar dig som inte har läst matematik på universitetsnivå tidigare. Att följa ett kandidatprogram ger dig en enkel, garanterad väg till examen, med platsgaranti på matematikkurser, samt ett läsupplägg i matematik utan risk för schemakrock.

Masterprogram är tvååriga och passar dig som redan har eller snart kommer att få en kandidatexamen i ett matematiskt ämne.

Kursutbud

Här hittar du vilka kurser som ges under de närmaste terminerna:

Fristående kurser

Vill du hellre välja ut dina kurser själv istället av att vara med på ett utbildningsprogram? Eller kanske är du bara intresserad av att läsa några enstaka kurser i matematiska ämnen? I så fall kan fristående kurser vara ett bra alternativ till dig.

Studera på distans

Vill du läsa matematik hos oss men har ingen möjlighet att delta i undervisningen? Vi erbjuder distanskurser till dig som är nybörjare i ämnet, men också till dig som tidigare har läst matematik vid ett universitet.

Läsa på deltid

En stor del av våra kurser har studietakt 50 % eller 25 %. Helfartsstudenter läser oftast 2-4 kurser parallellt. Du som vill kombinera studier med exempelvis arbetet har möjlighet att läsa på deltid; då läser du bara 1-2 kurser under en period.

Har du läst på universitetsnivå tidigare?

Om du har läst matematik eller matematisk statistik på universitetsnivå tidigare, antingen i Sverige eller utomlands, kan du eventuellt ha användning av dina gamla poäng. Dina poäng kan tillgodoräknas hos oss om motsvarande kurs existerar, men detta är oftast inte nödvändigt.

En examen i ett matematiskt ämne kan innehålla kurser som inte alls är matematikrelaterade; därför kan kan du även ha användning av högskolepoäng du läst i något helt annat ämne.

Är du lärarstudent?

Är du intresserad av att bli behörig matematiklärare?

Läs intervjuer med studenter och alumner

Träffa studenter och alumner: Matematik och datalogi -kompetens för framtiden (989 Kb)