Behörighet

För att bli antagen till våra utbildningar måste du uppfylla behörighetsvillkoren. Behörighetsvillkor till våra utbildningsprogram hittar du under flikarna Kandidatprogram samt Masterprogram, och till enskilda kurser i den digitala utbildningskatalogen.

Anmäl dig!

Hos oss kan du läsa såväl program som fristående kurser. Sök till den utbildning du är intresserad av via antagning.se.

Sista anmälningsdag är vanligtvis 15 april till höstterminen och 15 oktober till vårterminen.

Anmälan till våra utbildningsprogram hittar du i den digitala utbildningskatalogen:

Länkar till anmälan på enskilda kurser hittar du på följande undersidor:

Glöm inte att tacka ja när du får ett antagningsbesked!

Undantag

Programstudenter

Även studenter som är med på ett utbildningsprogram anmäler sig via antagning.se till de kurser de är intresserade av att läsa. Undantaget görs av

  • kurser som inte är sökbara via webben,
  • studenter som börjar första terminen på ett program, och
  • studenter på masterprogrammet i matematik, som söker kurser inom programmet via blankett. Du som läser detta program får mer information från programansvarig om ansökan till kurser.

Sök gärna kurser inom program snarare än som fristående kurs. Det gör du genom att logga in på antagning.se med ditt SU-konto istället för med ditt antagning.se-konto.

Utbytesstudenter

Om du har kommit till Stockholms universitet som en utbytesstudent behöver du inte anmäla dig via antagning.se. Vid frågor kontakta din utbyteskoordinator.

Fristående studenter

Studenter som läser fristående kurser anmäler sig alltid via antagning.se. Undantaget görs av kurser som inte är sökbara via webben.

Lärarstudenter

Om du är med på ett ämneslärarprogram kan du eventuellt behöva anmäla dig via antagning.se. Vid frågor kontakta studievägledaren för lärarutbildning i matematik.

Studenter som är med på ULV- eller VAL-projektet ska inte anmäla sig via antagning.se.

Mer information om finns på sidan Lärarutbildning.