Fira Pi-dagen med aktiviteter för elever och lärare

Stockholms matematikcentrum och Vetenskapens hur inbjuder lärare och elever till intressanta och roliga matematikaktiviteter kl.10.00-15.00 på Albanova och Vetenskapens hus.

Pyssel: Händer och röd kub vikt av papper

Program och bokning av skolklassaktiviteter

 

Filmvisning: "Hidden figures"

På eftermiddagen och kvällen är du som lärare välkommen på flera kostnadsfria aktiviteter.

  • Filmvisning: Hidden figures, Oscar Klein-salen, Albanova. Kl.15.45-18.00  

Hidden Figures (Svensk titel: Dolda tillgångar) är en amerikansk biografisk dramafilm från 2016, baserad på en autentisk historia om tre kvinnliga afroamerikanska matematiker som arbetade på NASA och rymdprogrammet under början av 1960-talet. Mer info om filmen Gratis filmvisning, ingen föranmälan behövs (men anmäl gärna om du vill ta med skolklass på visningen).

Mat och mingel med Stockholms matematiska cirkel

Direkt efter filmen inbjuder vi intresserade lärare till mat och mingel för Stockholms matematiska cirkel för gymnasister.

Tid: Onsdag 14 mars 2018, kl. 18.30

Plats: Matematiska institutionen, Stockholms universitet, Kräftriket Hus 6.

Vi kommer under kvällen presentera cirkeln i allmänhet samt prata om nästa läsårs ämne ”Grafteori med inriktning på färgläggningsproblem” i synnerhet. Dessutom får ni möjlighet att träffa doktoranderna Lisa och Joar som håller i cirkeln, samt många andra lärare som har varit med på kursen under tidigare kursomgångar. (Anmälan behövs för att maten ska räcka.)

Info och anmälan Mingel Mattecirkel 180314 (307 Kb)

Mer om Matematiska cirkeln