Sergio Albeverio & Gerard van der Geer

2015: Heinz Langer

Tysk matematiker.

1999: Linus Torvalds

Finlandssvensk programmerare och upphovsman till operativsystemkärnan Linux. Har belönats med många priser för sina insatser och är för närvarande verksam i USA.

Jean-Pierre Serre & Henri Cartan

1980: Jean-Pierre Serre

Fransk matematiker framstående inom algebraisk topologi, geometri och talteori. Yngste vinnaren någonsin av Fieldsmedaljen.

1978: Henri Cartan

Förgrundsman bland 20e århundradets franska matematiker. Bidrog med viktiga arbeten inom homologisk algebra, kärvteori och flera komplexa variabler. Medlem av Bourbaki-gruppen.

Pekka Myrberg & Andrey Kolmogorov

1960: Pekka Myrberg

Finsk analytiker som författade förtjänstfulla arbeten inom funktionsteori och iteration av komplexa funktioner. Var senare rektor för Helsingfors Universitet.

1960: Andrey Kolmogorov

Tongivande rysk matematiker. Lade grunden för den moderna sannolikhetsteori och lämnade även viktiga bidrag inom harmonisk analys, dynamiska system, komplexitetsteori, och många andra grenar inom matematiken.

Ernst Lindelöf & Vito Volterra

1936: Ernst Lindelöf

Finländsk matematiker känd för sina bidrag inom reell och komplex analys samt topologi. Hade många framstående studenter, bland annat Nevanlinna och Ahlfors.

1912: Vito Volterra

Italiensk matematiker som lämnade viktiga bidrag till integralekvationer och funktionalanalys. Intresserade sig även för tillämpningar inom matematisk biologi.

Paul Painlevé & Henri Poincaré

1909: Paul Painlevé

Fransk matematiker och politiker känd för sitt arbete kring teorin för differentialekvationer. Namne till Painleve-ekvationerna och flera gånger premiärminister i Frankrike.

1905: Henri Poincaré

En av Frankrikes största matematiker, fysiker och vetenskapsteoretiker i modern tid. Lade bland annat grunderna för algebraisk topologi och kaotiska dynamiska system, bidrog till studiet av differentialekvationer och relativitetsteori, samt formulerade Poincarés förmodan.