Sergio Albeverio & Gerard van der Geer

2018: Sergio Albeverio

Schweizisk matematiker.

2017: Gerard van der Geer

Gerard van der Geer är en nederländsk matematiker, verksam inom algebraisk geometri. Han har lämnat väsentliga bidrag till teorin för modulirum för kurvor, abelska varieteer och K3-ytor, Hilbert-modulära ytor och kurvor över ändliga kroppar.

Heinz Langer & Linus Torvalds

2015: Heinz Langer

Tysk matematiker.

1999: Linus Torvalds

Finlandssvensk programmerare och upphovsman till operativsystemkärnan Linux. Har belönats med många priser för sina insatser och är för närvarande verksam i USA.

Jean-Pierre Serre & Henri Cartan

1980: Jean-Pierre Serre

Fransk matematiker framstående inom algebraisk topologi, geometri och talteori. Yngste vinnaren någonsin av Fieldsmedaljen.

1978: Henri Cartan

Förgrundsman bland 20e århundradets franska matematiker. Bidrog med viktiga arbeten inom homologisk algebra, kärvteori och flera komplexa variabler. Medlem av Bourbaki-gruppen.

Pekka Myrberg & Andrey Kolmogorov

1960: Pekka Myrberg

Finsk analytiker som författade förtjänstfulla arbeten inom funktionsteori och iteration av komplexa funktioner. Var senare rektor för Helsingfors Universitet.

1960: Andrey Kolmogorov

Tongivande rysk matematiker. Lade grunden för den moderna sannolikhetsteori och lämnade även viktiga bidrag inom harmonisk analys, dynamiska system, komplexitetsteori, och många andra grenar inom matematiken.

Ernst Lindelöf & Vito Volterra

1936: Ernst Lindelöf

Finländsk matematiker känd för sina bidrag inom reell och komplex analys samt topologi. Hade många framstående studenter, bland annat Nevanlinna och Ahlfors.

1912: Vito Volterra

Italiensk matematiker som lämnade viktiga bidrag till integralekvationer och funktionalanalys. Intresserade sig även för tillämpningar inom matematisk biologi.

Paul Painlevé & Henri Poincaré

1909: Paul Painlevé

Fransk matematiker och politiker känd för sitt arbete kring teorin för differentialekvationer. Namne till Painleve-ekvationerna och flera gånger premiärminister i Frankrike.

1905: Henri Poincaré

En av Frankrikes största matematiker, fysiker och vetenskapsteoretiker i modern tid. Lade bland annat grunderna för algebraisk topologi och kaotiska dynamiska system, bidrog till studiet av differentialekvationer och relativitetsteori, samt formulerade Poincarés förmodan.